🍰🍰فطيره تفاح بالقرفه😋😋😋
لوعاوزه تعملي حاجه خفيفه ولذيذه في نفس الوقت
النهارده هنعمل مع بعض فطيره لذيذه جدا وان شاء الله هتعجب العيله كلها .
فطيره التفاح بالقرفه فطيره من اشهي والذ الفطائر الي ممكن تتعمل في البيت وكمان مش هتاخد من وقتك كتير ولامجهود كتير .
لوعاوزه تتعلميها ركزى معانا وهتعمليها في دقايق .
اولا :_المكونات👈👈
هتجيبي 3 تفاحات متقشرين ومتقطعين
.ربع كوبايه سكر
.معلقه قرفه صغيره
.معلقه زبده صغبره
.معلقه نشا صغيره
.ربع كوبايه مياه
(طريقه عمل الفطيره♡♡)
1-نخلط الدقيق مع الملح ونضيف السكر عليهم ونقلب كويس
2-ونضيف الزيده ورشه ملح وسكر
3-وانضيف عليهم البيضه مع الفانليا ومعاهم الماء البرد ونعجنهم مع بعض وتبقي العجيمه متماسكه
4-نغطيها بكيس بلاتسيك ونتركها نص ساعه
@@!!طريقه تحضير الحشو👍👍
انجيب الكسروله وانحطها علي النار ونضيف التفاح ومعلقه الزبده والقرفه والسكر مع بعض ونقلب كويس حتي يتغير لون التفاح ويطري
ندوب النشامع ربع كوبايه المياه ونحطهم علي التفاح ونقلب حتي تتماسك العجينه وانزلهم من علي النار
)&&طريقه الحشو الفطيره😆😆
رج عجينة فطيرة التفاح من الثلاجة ثم نقسمها لجزئين ونحضر صينية او قالب ونفرد فيها الجزء الاول من العجينة ثم نضعها عليه الحشو بعد ان يبرد ثم نغطيه بالجزء الباقى من العجينة .
ونستخدم شوكة او سكينة رفيعة لعمل بعض الخروب الصغيرة حتى لاتحتفظ عجينة فطيرة التفاح بالبخار .
ندخل فطيرة التفاح الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة او حتي تمام النضج .
بعد ان تبرد فطيرة التفاح تزين بسكر بودرة وجوز هند او غيرها من الاضافات علي الابل باي كما ذكرنا علي خمس خطوات يمكنك اضافة ماتريدي وتقطع وتقدم وبالهنا والشفا…
يسعدنا تفاعلكم بالتعليق، لكن يرجى مراعاة الشروط التالية لضمان نشر التعليق
1أن يكون التعليق خاص بمحتوى التدوينة
2أن لا تضع أي روابط خارجية