(♡كبسسسسه سعودي رهيبه♡)
من اشهر الاكلات السعوديه واكله الكل بيحبها الكبسه طبعا وبتتعمل في كل البلاد العربيه مش في السعوديه وبس .
وهي اكل بتشتهر بها المملكه العربيه السعوديه وبتتقدم بكذا شكل ممكن تتعمل باللحمه او الفراخ او اي طعم بتحبوه .
والنهارده هنعلمك تعمليها ازاي بس الوصفه النهارده بالفراخ .هنقولك علي الطريقه والمقاديير ويارب تعجبكوا
اولا:مكونات الاكله😊😊
.هتجيبي فرخه متوسطه واتقطعيها نصين
و3كوبايات رز بسمتي
.وجزرتين مبشورين
.معلقه كبيره كزبره وبهارات
.معلقه فلفل اسمر صغيره
.معلقه صغيره كركم
.معلقه صغيره قرفه
.معلقه صغيره ملح
.و2حبه هبل
.و2حبه فلفل اسمر
.و5حبات كبش قرنفل
.و2ورقه غار
.وبصلتين مفرومتين
.و4حبات طماطم مفرومين
.و4قرون فلفل حار
💞💞💞وبعدين هنقولك بعد كده علي طريقه تحضير الاكله:-
😋😋😋
-اغسلي الأرز تحت الماء البارد وإنقعيه في ماء دافئ.
من اشهر الاكلات السعوديه واكله الكل بيحبها الكبسه طبعا وبتتعمل في كل البلاد العربيه مش في السعوديه وبس .
وهي اكل بتشتهر بها المملكه العربيه السعوديه وبتتقدم بكذا شكل ممكن تتعمل باللحمه او الفراخ او اي طعم بتحبوه .
والنهارده هنعلمك تعمليها ازاي بس الوصفه النهارده بالفراخ .هنقولك علي الطريقه والمقاديير ويارب تعجبكوا
اولا:مكونات الاكله😊😊
.هتجيبي فرخه متوسطه واتقطعيها نصين
و3كوبايات رز بسمتي
.وجزرتين مبشورين
.معلقه كبيره كزبره وبهارات
.معلقه فلفل اسمر صغيره
.معلقه صغيره كركم
.معلقه صغيره قرفه
.معلقه صغيره ملح
.و2حبه هبل
.و2حبه فلفل اسمر
.و5حبات كبش قرنفل
.و2ورقه غار
.وبصلتين مفرومتين
.و4حبات طماطم مفرومين
.و4قرون فلفل حار
💞💞💞وبعدين هنقولك بعد كده علي طريقه تحضير الاكله:-
😋😋😋
-اغسلي الأرز تحت الماء البارد وإنقعيه في ماء دافئ.
. باستعمال سكين حادة او مقص المطبخ إقطعي كل دجاجة إلى نصفين طوليا.
في طبق صغير ضعي البهار، الكزبرة، الكمون، الملح والفلفل الأسود والكركم. قلبي لتختلط البهارات.
. أنثري 1 ملعقة صغيرة من البهارات على الدجاج وقلبي لتتغطى بالبهارات.
. في مقلاة واسعة ضعي السمن وسخّني على نار متوسطة ثم أضيفي البصل وقلبي لعدة دقائق إلى أن يصبح ذهبي اللون.
. أضيفي أنصاف الدجاج وانتظري لعدة دقائق ثم إقلبي على الجهة الثانية وإنتظري ليصبح لونه ذهبي فاتح.
. أضيفي الطماطم، معجون الطماطم، الهيل، الكبش قرنفل، القرفة، الغار، الفلفل الأسود والفلفل الأخضر.
. أغمري الدجاج بالماء وأتركيه ليطهي على نار متوسطة لمدة 50 دقيقة إلى أن ينضج.
. أخرجي الدجاج من المرق، أضيفي علىه قليل من الكركم وقليل من زيت الزيتون وضعي في صينية فرن، ضعي في الفرن لمدة 15 دقيقة إلى أن يتحمر.
. ضعي مقدار 4 كوب ونصف من المرق في قدر على النار ليغلي، أضيفي الأرز وقلبي بخفة، دعي الأرز يغلي على النار إلى أن تتكون ثقوب على سطحه، غطي القدر واتركيه على نار هادئة جدا لمدة 40 دقيقة إلى أن ينضج تماما ويتسكر.
👌👌واخيرا بالهنا والشفا يا احبابي👌👌
يسعدنا تفاعلكم بالتعليق، لكن يرجى مراعاة الشروط التالية لضمان نشر التعليق
1أن يكون التعليق خاص بمحتوى التدوينة
2أن لا تضع أي روابط خارجية