كونى متألقه ومتميزه مع اهم المواضيع على موقعنا
موقع نورسين موقع عربى متخصص فى كل ما يخص المراه ، نتمنى لكم قضاء اوقات ممتعه معنا×

6/19/2017

ازاى تعملى كحك العيد



                     👍طبعا كلنا بنعشق كحك العيد👍
المقادير:
2كيلو دقيق
1كيلو الا 2ملعقه كبيره سمنه وتضيفى معاها زيت
رشه ملح -رشه سكر
قطعه خميره بحجم علبه كبريت
ربع كوبايه مايه اولبن ندوب فيها الخميره
1ملعقه بيكنج بودر
4/1كيلو سمسم
روايح الكحك
طريقه التحضير 👌
تقدح السمنه او الزيت كويس على النار
ينخل الدقيق ونضيفه له البيكنج بودر
نرش السمسم على الدقيق
ندوب الخميره فى شويه مايه اولبن ومعاها السكر
ننزل بالسمنه على الدقيق بالراحه خالص ونفضل نبسس فى المقدار كويس على قد ماالدقيق يختفى مع السمنه ويتقلبوا كويس ونبسس على قد مانقدر علشان دا عامل من عوامل نجاح الكحك ونقلب معاهم روايح الكحك لما العجين يبرد خاااااااااالص نقلب معاها مقدار الخميره نشوف العجينه فى ايدينا لو لاقيناها ناعمه خالص ومفروله نزود مايه لحد ماالعجينه تبقه طريه ونقدر نشكلها على حسب مانحب
نسيب الكحك يخمر براحته حوالى ساعتين او تلاته .
اما بالنسبه للتسويه👌
نشغل الفرن على درجه حراره من (160-170) لمده عشر دقايق ونولع الفرن من تحت وبعدين نهدى النار ونضع الكحك
فى الفرن لان لو الحراره كانت عاليه عليه هيتحرق من بره ومن جوه خيفضل عجين وبعدين نقفل عليه باب الفرن.





كتب بقلم :

يسعدنا تفاعلكم بالتعليق، لكن يرجى مراعاة الشروط التالية لضمان نشر التعليق
1أن يكون التعليق خاص بمحتوى التدوينة
2أن لا تضع أي روابط خارجية